Το FBI κατηγορεί τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για υποκλοπή μηνυμάτων στις προεδρικές εκλογές

FBI

Το FBI κατηγόρησε ευθέως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες FSB για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Εχθές συγκεκριμένα δημοσιοποίησαν ειδική αναφορά για το ζήτημα που έχει προκύψει. Πρόκειται για μια λεπτομερής δημοσιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών και υποστηρίζονουν ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το FBI, η δράση των FSB άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του, μεταξύ των αποδεκών ήταν και υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η αναφορά που διεξήχθη με τη βοήθεια και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/2iuT8cp.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές του Οκτωβρίου, η αναφορά αυτή αποτελεί την πρώτη λεπτομερή τεχνική ανάλυση που δημοσιοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης του FBI.

Η Ρωσία από την πλευρά της,  εξακολουθεί ν” αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.

Η δημοσιοποίηση της αναφοράς του FBI έγινε χθες, την ίδια ημέρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών, η απέλαση 35 διπλωματών από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις εκφράζοντας την ετοιμότητά του για την εφαρμογή ανάλογων αντιμέτρων.There are no comments

Add yours