ΗΠΑ: Τέρμα οι πλαστικές σακούλες στην πολιτεία του Μίσιγκαν

plastikes-sakoules

Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών υπερψήφισε η πολιτεία του Μίσιγκαν.

Ο νόμος για την απαγόρευση στις πλαστικές σακούλες τέθηκε επίσημα σε ισχύ μετά την υπογραφή από τον αντικυβερνήτη της πολιτείας Μπράιαν Κάλλεϋ την Τετάρτη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πέρασε ώστε να προλάβει τις τοπικές κυβερνήσεις από το να θέσουν σε εφαρμογή ξεχωριστά διατάγματα για την απαγόρευση ή τον φόρο των συσκευασιών μίας χρήσης.

Η επαρχία Γουώστεναου, για παράδειγμα, σκόπευε να εφαρμόσει χρέωση 10 σεντ για κάθε πλαστική, αλλά και χάρτινη σακούλα το 2017.

πλαστικές σακούλες

Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της περιφέρειας Ανν Άρμπορ, Τζεφ Έργουιν, ηγήθηκε της αντιπολίτευσης εναντίον του νομοσχεδίου. Ανέφερε πως: «νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μία επίθεση στον τοπικό έλεγχο και την αυτονομία».

Το νομοσχέδιο όμως τελικά πέρασε, με 52 ψήφους υπέρ και 46 κατά.  Στη συνέχεια πέρασε και από τη Γερουσία με ψήφους 25-12, με αποτέλεσμα να υπογραφεί από τον αντικυβερνήτη. Ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ βρισκόταν εκτός πολιτείας με την οικογένειά του.

Το νομοσχέδιο είχε υποστηριχθεί από την Ένωση Εστιατορίων της Πολιτείας Μίσιγκαν, η οποία χαρακτήρισε την υπογραφή του ως μεγάλη νίκη.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στα εστιατόρια και τους λιανοπωλητές που ανήκουν σε αλυσίδες επιχειρήσεων να μη χρειάζεται να συμμορφώνονται με ένα συνονθύλευμα διαφορετικών τοπικών διαταγμάτων και κανονισμών, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων της ένωσης, Ρόμπερτ Ο’Μίρα.

Ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Με πολλά από τα μέλη μας να διατηρούν τοποθεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία, η ενιαία πολιτική ήταν μία επιτακτική ανάγκη ώστε να αποφευχθεί η προστιθέμενη πολυπλοκότητα στις καθημερινές εργασίες».There are no comments

Add yours