Μίκαελ Σουμάχερ: Τρία χρόνια σιωπής…

%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b5%cf%81

Σαν σήμερα το 2013 ο πρώην άσσος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, έκανε διακοπές με τον γιο του στις γαλλικές Άλπεις. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη δραματική συνέχεια.

Η ώρα ήταν 11 το πρωί, όταν ο «Σούμι» κάνοντας σκι, βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο.Και ύστερα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Ο Σουμάχερ έπεφτε σε κώμα και υποβάλλεται άμεσα σε νευροχειρουργική επέμβαση, με τους φόβους όλων να επαληθεύονται.

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις δύσκολες ώρες που περνούσε ο «Σούμι» και η οικογένειά του. Μάλιστα, μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί και η κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ από άνθρωπο που είχε πρόσβαση σε αυτόν και μετά θέλησε να τον πουλήσει στο διαδίκτυο για 60.000 ευρώ. Το περιστατικό έγινε ακόμη πιο περίεργο, όταν ο κατηγορούμενος για την κλοπή του φακέλου κρεμάστηκε στο κελί του στις 8 Αυγούστου του 2014.

Η κατάσταση υγείας του Σουμάχερ από κάποιο σημείο και μετά παρέμενε σταθερή χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, αν και κατά καιρούς έβλεπαν το φως διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία είτε υποστήριζαν ότι ο Σουμάχερ βελτιώνεται, είτε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα.

Εννέα μήνες μετά το ατύχημα, η εκπρόσωπος του γερμανού πρωταθλητή έβγαλε ανακοίνωση για την μεταφορά στο σπίτι του, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίκαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητούμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», έγραφε η ανακοίνωση.

Η αποθεραπεία του πρώην πρωταθλητή της F1 συνεχίζεται στο σπίτι του στην Ελβετία, με την οικογένειά του να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.There are no comments

Add yours