Στα λευκά «ντύθηκε» και η Ρόδος!

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83

Όλη η χώρα έχει μπει στην ψύξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εικόνας που επικρατεί στο νησί αποτελούν οι ορεινές περιοχές του Ατταβύρου και του Προφήτη Ηλία.

Η χιονόπτωση περιορίστηκε στις κορυφές των δύο βουνών παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και οι κάτοικοι του νησιού προσδοκούσαν ότι θα χιόνιζε και στις πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν μικρές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες ενημέρωσαν συγκεκριμένα ότι ότι:

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκδόθηκε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 28/12/2016 έως και το Σάββατο 31/12/2016 με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πιθανές χιονοπτώσεις και γι’ αυτόν το λόγο έχει εκδοθεί και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) σχετική κατεπείγουσα ειδοποίηση με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου εφιστούν την προσοχή των πολιτών και τους συστήνουν όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

– Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κ.λπ.) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

– Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.

– Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα Μ.Μ.Ε..

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ..

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.There are no comments

Add yours