Δήμος Αθηναίων για ρόδα: Ζητάμε συγνώμη

roda-syntagma

Δεν ήταν και η πιο ευχάριστη απόφαση η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος, για τον δήμο Αθηναίων. Ήταν όμως αναγκαστική γιατί προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Ο δήμος Αθηναίων ζητάει συγγνώμη στο μερίδιο που τους αναλογεί για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται πως, όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της «Ρόδας».
«Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων» τονίζεται.

Επίσης η δημοτική αρχή επισημαίνει πως η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες. Η μεταφορά και η τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως δεν θα τον επιβαρύνει και η αποσυναρμολόγησή της.

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες κάτι που φανερώνει ότι η «Ρόδα» ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο κ. Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) όπου υπέβαλε την παραίτησή του, θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος.There are no comments

Add yours