Τέλειωσε πριν καν αρχίσει: Αποσυναρμολογούν τη ρόδα από την πλατεία Συντάγματος

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b1

Ούτε το γιοφύρι της Άρτας να ήταν.Τι και αν τα παιδάκια την περίμεναν πως και πως…Ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να ζητήσει τελικά την αποσυναρμολόγησή της ρόδας και την απομάκρυνσή της από το χώρο.

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου. Οι εργάτες έδωσαν το παρόν για την έναρξη των εργασιών.Από τότε όμως αν και η τοποθέτησή της ολοκληρώθηκε δύο ημέρες αργότερα, εντούτοις ποτέ δεν γύρισε προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων τα προηγούμενα 24ωρα απαντούσε με την έλλειψη πιστοποίησης του έργου εξηγώντας ότι «η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί».

Νωρίτερα την Πέμπτη από το δήμο Αθηναίων έλεγαν ότι στόχος τους ήταν η διαδικασία πιστοποίησης να έχει ολοκληρωθεί το Σάββατο, προθεσμία που όπως φαίνεται αποδείχθηκε χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Από τον δήμο έλεγαν, επίσης, ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαραίτητων βελτιώσεων προκειμένου η ρόδα να πάρει τελικά την πιστοποίηση οφειλόταν στις αργίες των εορτών και όπως είχε ενημερωθεί ο δήμος «ανακαλούνται άδειες των ειδικών μελετητών της εταιρείας έτσι ώστε σήμερα, ή τα επόμενα 24ωρα να δοθούν τα χαρτιά και να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει η ρόδα» κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.There are no comments

Add yours