Υπό τον φόβο επεισοδίων η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

donald-trump-new-york-times

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφάλειας στην τελετή ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή τους.

Στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας εμπλέκονται περισσότερες από τριάντα αμερικανικές υπηρεσίες.

Προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης μεγάλων διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον.  Από την άλλη μεριά, αναμένεται ότι θα φτάσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα περίπου ένα εκατομμύριο υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ προβληματίζονται για το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ ομάδων Αμερικανών ψηφοφόρων που εξακολουθούν να παραμένουν διχασμένοι μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου.  Αναμένεται εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο να έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Στο επίπεδο της ασφάλειας εκτιμάται ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων θα δοκιμάσει το σύστημα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής γύρω από την Ουάσιγκτον, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, λειτουργεί ήδη στα όρια της αντοχής του.

Η αρμόδια υπηρεσία the National Park Service, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση περιοχών δημόσιας πρόσβασης στην Ουάσιγκτον, έχει δεχτεί ήδη 23 αιτήσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων υπέρ ή κατά της άσκησης της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα από την εμπειρία των προηγούμενων τελετών ανάληψης προεδρικών καθηκόντων, η υπηρεσία ελάμβανε αιτήματα τα οποία ήταν μετρημένα στα δάκτυλα των χεριών, τονίζει η εφημερίδα «The New York Times.».There are no comments

Add yours