Γιατί δεν λειτουργεί ακόμα η ρόδα στο Σύνταγμα;

Ρόδα Σύνταγμα

Εκτός λειτουργίας συνεχίζει να είναι η ρόδα παρατήρησης που τοποθετήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμος Αθηναίων εξηγεί ότι θα αρχίσει να γυρνάει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

Ρόδα Σύνταγμα
Για τέτοιου τύπου κατασκευές οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας. Οι οποίες πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV και η εισήγηση του εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο δήμος Αθηναίων ενημέρωσε ότι θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία ο τροχός της χαράς αναμένεται να επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, η χρήση της ρόδας  θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει.There are no comments

Add yours