Βερολίνο:Παραδόθηκαν οι επτά νεαροί που έβαλαν φωτιά σε άστεγο

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf

Αναγνωρίσθηκαν ως πρόσφυγες από τη Συρία και τη Λιβύη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

«Έξι ύποπτοι παραδόθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα την Δευτέρα, ενώ άλλος ένας συνελήφθη από μυστικούς αστυνομικούς» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι 7 νεαροί άνδρες φέρονται να έχουν βάλει φωτιά σε άστεγο άνδρα, ο οποίος κοιμόταν σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο ανήμερα των Χριστουγέννων. Οι νεαροί έφυγαν από τη σκηνή του επεισοδίου, ενώ ευτυχώς ο άστεγος γλίτωσε καθώς περαστικοί από το σημείο, τον βοήθησαν σβήνοντας τη φωτιά.

Αμέσως μετά το περιστατικό η γερμανική αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 7 νεαρών, ενημερώνοντας το κοινό πως η κατηγορία που τους βαραίνει είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf

«Οι 7 ύποπτοι είναι μεταξύ 15 και 21 ετών» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας του Βερολίνου. «Οι 6 έχουν γεννηθεί στη Συρία και ο 1 στη Λιβύη. Και οι 7 βρίσκονται στη χώρα με το καθεστώς του πρόσφυγα» σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής ύποπτος – είναι ο 21χρονος» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RBB.There are no comments

Add yours