Σοκαριστικά μηνύματα τζιχαντιστών για νέο αιματοκύλισμα την Πρωτοχρονιά

isis

Θέλουν να μετατρέψουν το νέο έτος σε «αιματηρή ταινία τρόμου» – Κάλεσμα των τζιχαντιστών σε μοναχικούς λύκους για χτυπήματα σε εκκλησίες, ξενοδοχεία, καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους

Μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» και τα μέλη του ISIS απευθύνουν κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος»

Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέο αιματοκύλισμα την Πρωτοχρονιά σε χριστιανικές εκκλησίες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, με το μήνυμα που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» όπου απευθύνουν κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος», όπως αναφέρει ο Vocativ.

Το μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών». Ο χρήστης Abu Marya al-Iraqi έγραψε το μήνυμα στα αραβικά, απευθύνοντας κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος«. Ανακοίνωσε μάλιστα και τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για «να μετατρέψουν το χριστιανικό νέο έτος σε «αιματηρή ταινία τρόμου».

Τζιχαντιστές

Τα σοκαριστικά μηνύματα αναρτήθηκαν σε γκρουπ των τζιχαντιστών στο Telegram και περιελάμβαναν εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες. Περιλαμβάνεται κατάλογος των εκκλησιών και στις 50 πολιτείες.

Στην ανάρτηση δίνεται λεπτομερής κατάλογος με εκκλησίες ενώ σε άλλο ποστ, ένα μέλος καλούσε να στοχεύσουν πέρα από εκκλησίες σε γνωστά ξενοδοχεία, πολυσύχναστες καφετέριες, δρόμους, αγορές και δημόσιους χώρους.

Ονόματα και διευθύνσεις χιλιάδων εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας τους οπαδούς του να επιτεθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Στόχος του είναι όπως φαίνεται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Βέβαια δεν έχει ακόμα αποδειχθεί αν τα μέλη του Telegram είναι πραγματικοί τζιχαντιστές που είναι έτοιμοι να δράσουν ή απλά υποστηρικτές του ISIS.

Τζιχαντιστών

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προστατεύσει τυχόν απόπειρες σε χριστουγεννιάτικες αγορές.There are no comments

Add yours