Για το Κυπριακό συνεδριάζει το Εθνικό Συμβουλίο Εξωτερικής Πολιτικής

Κυπριακό

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με κύριο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εν όψει της διεθνούς διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη. Στην συνεδρίαση μετέχουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει προσκληθεί.

Το ΚΚΕ δεν μετέχει στο ΕΣΕΠ από θέση αρχής.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι Κωσταντίνος Δουζίνας, Μαρία Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της Ν.Δ. ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Κουτουλάκης και ο Μάριος Γεωργιάδης.

Παρόντες θα είναι ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας και ο εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α”, Γιώργος Μπακατσιάνος.There are no comments

Add yours