Οι ερευνητές προειδοποιούν: Χριστούγεννα και Facebook φέρνουν δυστυχία!

facebook

Οι ευτυχισμένες διακοπές των φίλων, η έντονη κοινωνική ζωή κάποιων και οι φωτογραφίες τις ημέρες των Χριστουγέννων προκαλούν δυστυχία σύμφωνα με μια έρευνα του BBC.

 

 

 

 

 

 

 

Η συμμαθήτριά σας από το δημοτικό που κάνει γιορτές στη Νέα Υόρκη και ο πρώην σας ο ποίος ανοίγει τα δώρα του μαζί με την υπέροχη οικογένειά του δεν θα σας βάλουν σε γιορτινή διάθεση αλλά πιθανότερα θα σας μελαγχολήσουν.

xmas-family_facebook

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα του BBC, οι επισκέψεις στο Facebook στη διάρκεια των γιορτών είναι πιθανόν να τον κάνουν τον χρήστη δυστυχισμένο. Οι φωτογραφίες των εικονικά τέλειων οικογενειών, των τέλειων διακοπών και της εικονικής τέλειας ζωής του Facebook έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από το να βάλουν τον χρήστη σε γιορτινή διάθεση.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα φθόνου καθώς οι χρήστες κινδυνεύουν να περνούν πολλές ώρες παρακολουθώντας τις αφηγήσεις άλλων χρηστών και έτσι καταφεύγουν αναπόφευκτα σε «μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις».

fb_stalker

Οι ερευνητές προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με την έλλειψη επαφής με άλλους ανθρώπους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 χρήστες, κυρίως γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες:

«η τακτική χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Facebook, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συναισθηματική κατάσταση και την ικανοποίηση που έχει κάποιος από τη ζωή του«.

Ωστόσο η ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η επικοινωνία με άλλους χρήστες, φαίνεται μία πολύ πιο θετική εμπειρία, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

christmas-family

Αυτή η δραστηριότητα δεν είναι και τόσο ψυχοφθόρα σε σχέση με αυτή των παθητικών χρηστών που περνούν υπερβολικά πολλές ώρες «κατασκοπεύοντας» τους άλλους χρήστες.

Σε περίπτωση που ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, προτείνεται συμφωνα με την έρευνα να σταμτήσετε τελείως τις επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια εβδομάδα. There are no comments

Add yours