Σιβηρία: Στους 71 οι νεκροί από το αλκοόλ «μαϊμού»

Αλκοόλ

Μαζική δηλητηρίαση σημειώθηκε στη Σιβηρία το σαββατοκύριακο και συνολικά 117 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν,εκ των οποίων οι 71 έχασαν την ζωή τους.

Ο αριθμός των νεκρών που κατανάλωσαν λάδι για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο του αλκοόλ στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας ανήλθε σήμερα σε 71, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με δήλωση των αρχών της πόλης Ιρκούτσκ, το λάδι μπάνιου περιείχε μετουσιωμένη αλκοόλη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η μαζική δηλητηρίαση σημειώθηκε το σαββατοκύριακο και συνολικά 117 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν «εκ των οποίων οι 71 κατέληξαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τατιάνα Λεμπέντεβα.

Η συσκευασία με το λάδι έφερε ετικέτα όπου αναγραφόταν ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση καθώς περιέχει μεθανόλη. Η μενθανόλη είναι μία τοξική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιψυκτικό. Όμως κάποιες φορές «καταναλώνεται όπως το αλκοόλ» εξαιτίας της χαμηλής τιμής της.

Σιβηρία

Η τιμή της βότκας που διατίθεται επισήμως στο εμπόριο είναι απλησίαστη για εκατομμύρια Ρώσους. Κυρίως κατοίκους της υπαίθρου όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πιο χαμηλό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σχεδόν 25 εκατομμύρια Ρώσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά από νόμιμους πωλητές.

Μετά το τραγικό συμβάν, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες. Σχετικά με τα φαρμακευτικά ή καλλυντικά παρασκευασμάτα που περιέχουν αλκοόλ και διατίθενται στο εμπόριο ώστε να μειωθεί η κατανάλωσή τους.There are no comments

Add yours