Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Μποφόρ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι βοριάδες που πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Τα δρομολόγια των«δελφινιών» για τον Αργοσαρωνικό από τον Πειραιά δεν εκτελούνται. Ενώ από το Λαύριο είναι σε ισχύ απαγορευτικό για την Κέα.

Δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του «Μαρμάρι Εξπρές» για Μαρμάρι.

Επιπλέον, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου.

ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προτείνεται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Μύκονος» προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Χίου, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με βόρειους ανέμους που φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στο«Νήσος Μύκονος» επέβαιναν συνολικά 86 επιβάτες. Η πρόσκρουση, σύμφωνα με το Λιμενικό, έγινε με την «μπάλα» του πλοίου, το προεξέχον βολβώδες κομμάτι στην πλώρη του κάτω από την ίσαλο γραμμή και βοηθά στην υδροδυναμική απόδοση του σκάφους.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στον προβλήτα, σύμφωνα με την πρώτες πληροφορίες.
Στο «Νήσος Μύκονος» απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους, ενώ, αφού γίνει έλεγχος από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για το δρομολόγιό του: Βαθύ, Καρλόβασι, Φούρνοι, Αγ. Κήρυκος, Μύκονος, Σύρος, Πειραιά.There are no comments

Add yours