Ουρές συνταξιούχων από χθες για το κουτσουρεμένο ΕΚΑΣ και τον μποναμά του Τσίπρα

Συνταξιούχοι

Από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε η πίστωση των χρημάτων

Από χθες το απόγευμα άρχισε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων το μειωμένο ΕΚΑΣ, ο μποναμάς του Τσίπρα και οι συντάξεις του Ιανουαρίου για το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Τραγελαφικές σκηνές διαδραματίστηκαν τόσο μπροστά από τα ΑΤΜ το απόγευμα της Τετάρτης όσο και το πρωί της Πέμπτης έξω απο αρκετές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι σχημάτιζαν ουρές από τα ξημερώματα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα είναι από τους πρώτους που θα φτάσουν στο ταμείο.

Σήεμρα αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι κόπηκε στη μέση το επίδομά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι θα παρηγορηθούν με το εφάπαξ βοήθημα. Καθώς τη μερίδα του λέοντος της έκτακτης ενίσχυσης θα πάρουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ ή πήραν το μισό.

Συνταξιούχοι

Έχασαν δηλαδή 115 ευρώ και πήραν τουλάχιστον 300.

Μόνο που το βοήθημα δόθηκε μόνο μια φορά ενώ η απώλεια για τους χαμένους του επιδόματος φτάνει έως 1.380 ευρώ ετησίως.

Τα νέα ποσά του επιδόματος είναι:

28,75 από 57,50 ευρώ

-57,50 από 115 ευρώ

-86,25 από 172,50 ευρώ

-115 ευρώ από 230 ευρώ μηνιαίως.

Το εφάπαξ βοήθημα κυμαίνεται από 300 έως 700 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας το τελικό κονδύλι είναι υψηλότερο από 617 εκατ. και ανέρχεται σε 729 εκατ. καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι ήταν περισσότεροι ενώ συμπεριλήφθησαν ακόμη και όσοι θα καταστούν συνταξιούχοι τον Ιανουάριο.

Τέλος θα υπάρξει καθυστέρη για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, καθώς λαμβάνουν τις συντάξεις  τους με το ταχυδρομείο. Ο αριθμός των συνταξιούχων του ΟΓΑ ανέρχεται σε 400.000.There are no comments

Add yours