Γιάννενα: Ομαδική δηλητηρίαση μαθητών που βρίσκονταν εκδρομή

Γιάννενα-δηλητηρίαση

Ομαδική δηλητηρίαση μαθητών που βρίσκονταν εκδρομή στα Γιάννενα.

Ένα παιδί νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλη. Με τροφική δηλητηρίαση κατέληξαν μαθητές από Λύκειο της Αττικής που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα. Ένας μαθητής μάλιστα είναι σοβαρά και από χθες εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ενώ ένας άλλος μαθητής μένει καθηλωμένος στο ξενοδοχείο. Εξετάστηκε το πρωί από ιδιώτη γιατρό της πόλης, ο οποίος έδωσε τις σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Γιάννενα δηλητηρίαση

Με ελαφρά συμπτώματα εμετών και διάρροιας είναι κι άλλοι μαθητές, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Χθες εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα, μετά από γεύμα σε ταβέρνα των Ιωαννίνων, και κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου. Προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή περιποίηση οι μαθητές εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του ο γιατρός που κλήθηκε για να δει τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως τα κρούσματα δηλητηρίασης γίνονται όλο και πιο συχνά στην πόλη των Ιωαννίνων. Τα κρούσματα αποδίδονται στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται από εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και ταχυφαγεία.

Όσον αφορά τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών μάλλον είναι περιορισμένοι.There are no comments

Add yours