48 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο και μόλις ένας ήταν Σύρος

prosfuges-metanastes-mutilini

Σχεδόν 50 μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

11.300 άτομα περιμένουν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλλει

Με θερμοκρασία γύρω από το μηδέν και κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες πέρασαν στην περιοχή της Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, χθες αργά το μεσημέρι 48 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ροές ήταν μηδενικές για τα υπόλοιπα νησία του βορείου Αιγαίου.

Λέσβο, χθες αργά το μεσημέρι 48 πρόσφυγες και μετανάστες

Δεν πρόκειται για Σύριους μετανάστες και για μια ακόμα φορά εντυπωσιάζουν οι χώρες καταγωγής τους. Οι 48 νεοαφιχθέντες στην πλειονότητά τους είναι Αφρικανοί. Συγκεκριμένα από τους 48 που πέρασαν χθες τα σύνορα ένας μόλις είναι Σύρος, οκτώ είναι Αφγανοί και πέντε Ιρακινοί. Οι υπόλοιποι είναι επτά από την Αλγερία, τέσσερις από το Καμερούν, τέσσερις από το Κονγκό, πέντε από το Μαρόκο, ένας από την Τυνησία, δυο από το Νεπάλ, εννέα από το Μπαγκλαντές και τέλος δυο από τη Γουινέα.

Πρόσφυγες στη Λέσβο

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι και έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.299 μετανάστες και πρόσφυγες. Ενώ συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.707, στη Χίο 3.603 και στη Σάμο 1.989.There are no comments

Add yours