Έχτισαν την είσοδο του υπ. Υγείας εργαζόμενοι στα νοσοκομέια

Εργαζόμενοι έχτισαν την είσοδο του υπ.Υγείας

Έχτισαν την είσοδο του υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Μία κίνηση έντονης διαμαρτυρίας, στα πλαίσια της σημερινής τους κινητοποίησης.

Θέλωντας να δείξουν την ασφυξία στον χώρο της δημόσιας υγείας και την κάθετη διαφωνία τους με τις πολιτικές που εφαρμόζει το υπ. Υγείας, τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι  άρχισαν να χτίζουν την είσοδο του κτηρίου. Συγκεκριμένα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με καλάμι και μυστρί έχτισαν την είσοδο του κτηρίου στην οδό Αριστοτέλους και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8.

Εργαζόμενοι έχτισαν την είσοδο του υπ.Υγείας
Στις 10.00 το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε ότι «Το υπουργείο δεν χρειάζεται αφού οι αποφάσεις έρχονται από τις Βρυξέλλες. Καθημερινά πεθαίνουν ασθενείς στα νοσοκομεία. Το μόνο που έχει μείνει εδώ είναι η αλαζονεία του κύριου Πολάκη».

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας

Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500, συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακός.

Έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας

Έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας

Στα πανό που ανήρτησαν γράφουν όλους όσοι «καταζητούνται» από την Τρόικα για την περικοπή δαπανών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία διεκδικεί:

δωρεάν Υγεία – πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, ένταξη στα ΒΑΕ, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατάργηση μνημονίων και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών.

Εκφράζει ακόμη την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας ΕΣΑΝ Α.Ε. – ΑΕΜΥ Α.Ε. – ΕΚΑΒ.There are no comments

Add yours