Άφησαν βόμβα σε σακίδιο στο υπ. Εργασίας-Έγιναν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις τα ξημερώματα

expo3

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο οποίος υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο υπ. Εργασίας, σημειώθηκαν 3 ελεγχόμενες εκρήξεις.

Στο σακίδιο που βρέθηκε κρεμασμένο στην είσοδο του κτηρίου, βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου και πραγματοποίησαν έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του υπουργείου και μόλις πριν από λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί η οδός Σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά από τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι στο σακίδιο υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε – άγνωστο γιατί.

Ο άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιούταν σε 40 λεπτά από τη στιγμή του τηλεφωνήματος.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η αστυνομία στα ευρήματα είναι το γεγονός ότι οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Εργασίας παρέμεναν κλειστοί για ώρες μετά το τηλεφώνημα του αγνώστου.

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά στο υπουργείο την ώρα περίπου που ο άγνωστος άνδρας τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τον συνοδηγό να ανοίγει την πόρτα και να αφήνει κάτι στην είσοδο του κτηρίου της οδού Σταδίου.There are no comments

Add yours