Σύστημα στη Ρωσία κάλυπτε πάνω από 1.000 ντοπαρισμένους αθλητές

rwsia-ntoparismenoi-athlites

Σοκαριστικά ντοκουμέντα ήρθαν στην επιφάνεια από το δεύτερο μέρος της έκθεσης της WADA για την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους αθλητές και το σύστημα συγκάλυψης που υπήρχε από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ντόπινγκ σε δήλωση του ανέφερε πως «πάνω από 1.000 αθλητές της Ρωσίας εμπλέκονται σε υποθέσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών ή προσπάθειες συγκάλυψης. Αυτοί δεν ενεργούσαν αυτοβούλως, αλλά στο πλαίσιο μιας ολόκληρης οργανωμένης υποδομής. Αυτή η συστηματική συγκάλυψη και χειραγώγηση των υπηρεσιών αντιντόπινγκ εξελίχθηκε και χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, την Πανεπιστημιάδα του 2013, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2013 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014».

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον στοιχεία, υπάρχουν βάσιμες υποψίες και ενδείξεις, πως όλα αυτά γίνονταν υπό την κάλυψη της κυβέρνησης «Η εικόνα είναι ξεκάθαρη, αλλά όχι ολοκληρωμένη. Είχαμε πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό μέρος των στοιχείων που θέλαμε να εξετάσουμε», προσθέτει η έκθεση.There are no comments

Add yours