Δωρεάν μετακινήσεις στο Παρίσι εξαιτίας της ρύπανσης

parisi-mmm

Τα επίπεδα ρύπανσης σημειώνουν υψηλά ρεκόρ στο Παρίσι και οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους να επιτρέπεται εναλλάξ, ανάλογα με το αν έχουν μονό ή ζυγό αριθμό κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση ωστόσο δεν ισχύει για ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, οχήματα με περισσότερους από τρεις επιβάτες, ξένα αυτοκίνητα, και οχήματα που χρησιμοποιούνται για διανομή τροφίμων ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η υπηρεσία που μετρά την ποιότητα του αέρα στη Γαλλία ανέφερε ότι πρόκειται για τη χειρότερη κρίση ρύπανσης εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Την Τρίτη που μας πέρασε υπήρξε αύξηση στη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και μερικές γραμμές δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους επιβάτες. Αντίθετα με τους περιορισμούς, υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση από αυτοκίνητα το πρωί της Τετάρτης.

Όσοι επιλέξουν να αγνοήσουν τους περιορισμούς και χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. με ακατάλληλο αριθμό κυκλοφορίας, αντιμετωπίζουν πρόστιμο μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέφυγε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, και πραγματοποιεί έκκληση στους πολίτες να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα για τη μεταφορά τους.

Η ρύπανση μέσα και γύρω από το Παρίσι έχει επιπτώσεις και στην υγεία καθώς τα σωματίδια γνωστά ως PM 10 (με διάμετρο μικρότερη από 10 χιλιοστά), που εκπέμπονται από οχήματα, εργοστάσια και οικιακή θέρμανση είναι πολύ μικρά για να φιλτράρονται από το στόμα και τα ρουθούνια, και καταλήγουν ευκολότερα στους πνεύμονες.There are no comments

Add yours