Το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου με ενδιαφέρει γιατί είμαι και μηχανικός δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

panagios-tafos-tsipras

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου,με την οποία ο πρωθυπουργός έχει προσωπική σχέση μιας και ήταν καθηγήτριά του στο Πολυτεχνείο. Τους ενημέρωσε για τις εργασίες που γίνονται καθώς και τους έδειξε τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου επειδή, όπως είπε, είναι και μηχανικός έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στον χώρο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον Πατριάρχη Ιεοροσολύμων Θεόφιλο «αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» και πρόσθεσε ότι «εναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

Η κα. Μοροπούλου τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό το τιτάνιο.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριάρχειο, όπου και τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κυρία Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο. Εκεί βρισκόντουσαν αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσίπρας μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη σμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νεντανίαχου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.There are no comments

Add yours