Προβληματισμένος ο Τραμπ – Οι τρεις επικρατέστεροι υποψηφίοι του υπ. Οικονομικών

donald

O Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο.

Οι τρεις υποψηφιότητες είναι ο σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικανός, Μιτ Ρόμνει, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι και ο στρατηγός εν αποστρατεία , Πετρλέους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ματ Λάουερ, δημοσιογράφο του δικτύου ΝBC, o Τραμπ υποστήριξε πως , το τοπίο σε ότι αφορά το υπουργείο Εξωτερικών θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα . Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει κάνει πρόταση στον στρατηγό εν αποστρατεία,Ντέιβιντ Πετρέους . Τον προσέγγισε μάλιστα μετά την έντονη αντίδραση του επιτελείου του για την επιλογή του σκληροπυρηνικού Ρεπουμπλικάνου, Μορμόνου Μιτ Ρόμνει.

Ο Πετρέους, πρώην διευθυντής της CIA, ο οποίος παραιτήθηκε το 2012 όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική του σχέση, δήλωσε ότι αν του το ζητούσε ο Τραμπ, θα δεχόταν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση πριν από λίγες ώρες στον «Πύργο Τραμπ», εκεί όπου πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες αλλεπάλληλες συσκέψεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο ίδιος, πάντως έχει δηλώσει πως θα προτιμούσε τον Μιτ Ρόμνεϊ για το αμερικανικό ΥΠΕΞ αν και οι πιστοί υποστηρικτές του Τραμπ τάσσονται ανοιχτά υπέρ μιας πιθανής επιλογής του Ρούντι Τζουλιάνι. Τα πιο συντηρητικά στελέχη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ελπίζουν ότι ο Τραμπ θα επιλέξει για το αμερικανικό ΥΠΕΞ τον Τζον Μπόλντον, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.



There are no comments

Add yours