Έφτασε στον Πειραιά πλοίο με κρητικά αγροτικά προϊόντα

nea-apergia-tis-pno_hr

95 φορτηγά με αγροτικά έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά από την Κρήτη, με το πλοίο Festos Palace, χωρίς να προκύψουν επεισόδια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, δεν επρόκειτο για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη ποτέ.

Η διοίκηση της ΠΝΟ σε νέα της ανακοίνωση χαρακτήρισε «ψευδείς» κάθε πληροφορία που ήθελε εκπροσώπους της να συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και να συμφώνησαν από κοινού τη δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το «πλοίο ασφαλείας»», τόνισε.

Η τελευταία 24ωρη απεργία των ναυτεργατών λήγει στις 6 το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι την απεργία.

Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων με τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.There are no comments

Add yours