Οι γυναίκες ψήφισαν Trump. Είναι σε θέση να τις δικαιώσει;

Donald Trump Holds Campaign Rally In Richmond, VA

Και όμως η μεγαλύτερη έκπληξη στην εκλογή Trump δεν ήταν άλλη από το ποσοστό το οποίο συγκέντρωσε από τις γυναίκες ψηφοφόρους !
Για την ακρίβεια βάση των exit polls συγκέντρωσε το 52%

Πώς όμως το κατάφερε αυτό και πόσο υλοποιήσιμο είναι το πλάνο του ;

Φυσικά με τις θέσεις που πήρε και με το πόσο έξυπνα το επικοινώνησε . Για παράδειγμα σε προεκλογική του ομιλία είχε πει ‘’Έχω δει τη κόρη μου Ivanka να είναι εξαιρετική μαμά και παράλληλα εξαιρετική επιχειρηματίας ! Αυτό που θέλω είναι να δώσω την ευκαιρία σε όλο και περισσότερες από εσάς να κάνετε το ίδιο .
Επίσης σε άλλη ομιλία του και πιο συγκεκριμένα στο Cincinnati είχε δηλώσει ότι κατά την άποψη του οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες στον επιχειρηματικό κλάδο .(Αποτέλεσμα αυτού ήταν όλες οι γυναίκες στην συγκέντρωση του να επευφημούν τα λόγια του)
Ο Donald Trump μαζί με τη κόρη του Ivanca το τελευταίο καιρό πριν τις εκλογές είχαν δώσει μεγάλη έμφαση στο γυναικείο πληθυσμό . Μάλιστα είχε παρουσιάσει και το ανάλογο πλάνο το οποίο ονόμασε Six weeks of paid maternity leave και το οποίο αφορούσε τις νέες μαμάδες όπως και το bigger tax credit το οποίο θα βοηθούσε στη μείωση του κόστους φροντίδας των παιδιών .
Από την απέναντι πλευρά η Hillary Clinton υποστήριζε ότι τα σχέδια και οι προτάσεις του αντιπάλου της ήταν απίθανο να γίνουν πράξη και ότι όλα αυτά ήταν ένα πολιτικό κόλπο ώστε να πάρει με το μέρος του τις ψηφοφόρους .
02s8tra-thumb-large

Αυτό βασιζόμενοι στα αποτελέσματα των εκλογών σε καμία περίπτωση δεν έκανε κακό στη πολιτική εκστρατεία του Trump ο οποίος σε μια εκστρατεία του στο Οχάιο τόνισε ότι στο πρόγραμμα του ήταν να αυξήσει τους μισθούς και τις ευκαιρίες για εργασία στις γυναίκες, καθώς βάσει των στατιστικών αναλύσεων οι γυναίκες εργαζόμενοι λαμβάνουν πολύ λιγότερα σε σχέση με τους άντρες σε όλες τις αμερικάνικες πολιτείες .

Τώρα όμως μετά την εκλογή του η κατάσταση και οι θέσεις του είναι ίδιες ;
Ας τα δούμε λοιπόν ένα προς ένα
Ένα καλό και πολύ ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι αμέσως ανακοίνωσε ότι 4 από τις 12 θέσεις του υπουργικού του συμβουλίου έχουν ήδη ανατεθεί σε γυναίκες και πιο συγκεκριμένα οι θέσεις, Γραμματέας Μεταφορών , Γραμματέας εκπαίδευσης, Διαχειριστής Medicare και Medicaid και Εκπρόσωπος Ηνωμένων Εθνών .
Επίσης το πρόγραμμα μείωσης του κόστους φροντίδας των παιδιών είναι ακόμη στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών του .
Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι η αμειβόμενη άδεια μητρότητας έχει πέσει πολλές θέσεις στη λίστα του. ΗΠΑ είναι το μόνο βιομηχανικό κράτος στο κόσμο που δεν παρέχουν άδεια μετ’ αποδοχών για τις νέες μητέρες . Αυτό είναι κάτι το οποίο δυσκολεύει και δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στις νέες μητέρες .
Στο site του νέου προέδρου των ΗΠΑ αναφέρεται ακόμη η στήριξη των 6 βδομάδων με άδεια μετ’ αποδοχών παρόλα αυτά υπάρχουν τεράστιες ανησυχίες με το πώς θα καλυφθεί αυτό το απαιτούμενο κεφάλαιο .Η απάντηση της νέας κυβέρνησης σε αυτό είναι ότι μπορεί να καλυφθεί με την εξάλειψη της απάτης στο σύστημα ασφάλισης της ανεργίας .
Κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ειδικούς όπως και τον Doug Holtz- Eakin
Η Carolyn Maloney από το Κογκρέσο επισημαίνει επίσης ότι το σχέδιο Trump δεν περιλαμβάνει τους πατέρες, και είναι ασαφές για το θέμα των γονιών που υιοθετούν παιδιά .

carolyn-maloney

Με όλα τα παραπάνω αναλογίζεται κάποιος ότι ναι μεν σωστές και πολύ έξυπνες οι θέσεις του νέου προέδρου αλλά στην πράξη πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθούν χωρίς να κατεδαφιστεί το οικονομικό και ασφαλιστικό σύστημα των ΗΠΑ;
Ερώτημα το οποίο θα φανεί στη πορεία και στα μέτρα που τελικά θα εφαρμοστούνThere are no comments

Add yours