Ρέντσι, Ολάντ φεύγουν και η Μέρκελ πρέπει μόνη της να σώσει το ευρώ

O Ρέντσι φεύγει, ο Ολάντ φεύγει και τώρα η Μέρκελ πρέπει μόνη της να σώσει το ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βάλει το «στέμμα» της στη διάρκεια του κομματικού συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που ξεκινά σήμερα στην πόλη Έσεν.

Επί 16 χρόνια και οκτώ μήνες κάθεται στο θρόνο του CDU και επί έντεκα χρόνια στην καγκελαρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Αυτή τη φορά όμως είναι διαφορετικά, όπως επισημαίνει το περιοδικό Spiegel. Δεν θα έχει τους συμμάχους της όπως είναι ο Ρέντσι και ο Ολάντ.

Στις 10.30 ώρα Γερμανίας , ξεκινά το συνέδριο του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών με την ίδια να διεκδικεί για μία ακόμη φορά την ηγεσία του CDU.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο.

Τα γερμανικά ΜΜΕ διερωτώνται σχετικά με το ποσοστό που θα αποσπάσει η 62χρονη «σιδηρά» κυρία της Γερμανίας με την ίδια να είναι η μοναδική υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς θα δείξει σε ποιο βαθμό η βάση του κόμματος θα συνεχίζει να την στηρίζει, καθώς υπάρχει έντονη διαφωνία σχετικά με την προσφυγική πολιτική που ακολουθεί.

Θα καταφέρει άραγε η Μέρκελ να τιθασεύσει με την ομιλία της τους επικριτές της και να λάβει την τόσο αναγκαία για την επιδιωκόμενη τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία στήριξη;

Πολλοί είναι αυτοί που την επικρίνουν σφοδρότατα, θεωρώντας την συνυπεύθυνη για την θεαματική άνοδο του ξενοφοβικού AfD.

Κι όχι μόνο ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ αλλά και πολλά ηγετικά στελέχη του ίδιου του κόμματός της.There are no comments

Add yours