Β. Κικίλιας: Όπως το πάει η κυβέρνηση θα κόβονται μισθοί και συντάξεις και από την επόμενη γενιά

mediadefaultimageskikilias_vasilis_ok_29082014145743

Κριτική στην κυβέρνηση για την μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης άσκησε ο εκπρόσωπος Tύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε έναν μήνα πριν, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, πως η αξιολόγηση θα κλείσει στις 5 Δεκέμβρη.

«Αυτό δεν έγινε. Δεν επήλθε συμφωνία. Και – σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης – επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που θα καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι τα εργασιακά είναι ανοικτά.

«Πανηγυρίζουν πράγματι, γιατί θεωρούν ότι το 20% του ΑΕΠ το 2060 είναι 40 δισ., όταν με τις δηλώσεις Στουρνάρα και Ευρωπαίων αξιωματούχων, μας έχουν χρεώσει αυτά τα 2 χρόνια 100 δισ. Μιλάμε για μία Κυβέρνηση αμοραλισμού και για μία κατάσταση που δεν υπάρχει ντροπή. Γιατί πανηγυρίζουν για 40 δισ. ως το 2060 και το 2114 θα κλείσει το υπερταμείο εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Άρα, τι κατάφερε ο κ. Τσίπρας; Να δυστυχεί η γενιά μου σήμερα, να πληρώνει βαριά το λογαριασμό και να καταφέρει να μείνει στην ιστορία γιατί φέσωσε μέχρι και τα δισέγγονά μας» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Να ρωτήσετε τον κ. Τζανακόπουλο στο briefing που θα κάνει, πόσο χρονών θα είναι αυτός και ο κ. Τσίπρας, το 2060 και το 2114;».

Εκτίμησε ότι «όπως το πάει η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια θα κόβονται μισθοί και συντάξεις από αυτή τη γενιά και την επόμενη. Είναι μία κατάσταση τελματωμένη χωρίς ελπίδα και αύριο».

Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με τις λίστες πιθανών φοροφυγάδων, είπε ότι προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά γιατί ξεφεύγουν όταν είναι χωρίς στοιχεία και έξω από τα όρια της πολιτικής κριτικής. Ειδικά για το δημοσιεύμα που αφορούσε την Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «τα θεωρούμε απαράδεκτα και μας προκαλεί εντύπωση που το Μέγαρο Μαξίμου τα υιοθετεί αμέσως. Ειδικά σε θέματα διαφάνειας η κριτική πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και με τις ανάλογες αποδείξεις».There are no comments

Add yours