Αναχωρούν αεροπορικώς οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη

aerodromio-nikos-kazantzakis-tou-irakleiou

Αεροπορικώς αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα δωρεάν, από την Κρήτη οι μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σπίτια και στα σχολεία τους με έκτακτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επιστροφή όσων παιδιών εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σαϊτάκης, έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.
«Το δύσκολο ήταν να εντοπισθούν πόσα παιδιά είναι και πού διαμένουν» ανέφερε ο κ. Σαϊτάκης. Όπως σημείωσε, έπειτα από ολονύχτια προσπάθεια εντοπίστηκαν 1.500 μαθητές στα Χανιά και στο Ηράκλειο περίπου 150 μαθητές και «τώρα βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και των συνοδών καθηγητών τους».
Η πρώτη πτήση σύμφωνα με τον κ. Σαϊτάκη θα είναι στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου από τη Sky Express, ενώ οι πτήσεις από τα Χανιά θα ξεκινήσουν μετά τις 2 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών.
Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους και δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.There are no comments

Add yours