«Κατεψυγμένο» χριστουγεννιάτικο δέντρο 7 μέτρων!

katepsugmeno-xristougenniatiko-dentro

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους επτά μέτρων, μέσα σε ένα μπλοκ ρητίνης βάρους δύο τόνων, αποτελεί τη νέα εγκατάσταση του Βρετανού καλλιτέχνη και σχεδιαστή Άλεξ Τσίνεκ, μπροστά από τη Σχολή Τεχνών και Ντιζάιν Σεντ Μάρτινς, στο Κινγκς Κρος του Λονδίνου.

Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με κατεψυγμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, παγιδευμένο στον πάγο, το δέντρο -διακοσμημένο με 1.200 φωτάκια- περιβάλλεται από ρητίνη.

Όσο για τη «λίμνη» από τον «πάγο» που λιώνει στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αυτή είναι φτιαγμένη από κερί, βάρους 250 κιλών, σύμφωνα με τον ιστότοπο Dezeen.

Τα αποκαλυπτήρια της εγκατάστασης έγιναν το Σάββατο, ενώ όσοι περάσουν από τη Granary Square μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το «κατεψυγμένο» χριστουγεννιάτικο δέντρο από κοντά.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος ειδικεύεται σε αρχιτεκτονικές δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από οπτικές ψευδαισθήσεις, δήλωσε ότι το Κινγκς Κρος είναι γνωστό για τις «παράξενες» εγκαταστάσεις του, κάτι που θέλησε να εκμεταλλευτεί.There are no comments

Add yours