Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία

8df8366d93d0c540b54bc6fc4ca9e5e8

Απόψεις με Τούρκους αξιωματούχους για τις διεθνείς εξελίξεις, το προσφυγικό και την πορεία των σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας αντάλλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Καισάρεια, όπου ταξίδεψε μετά από πρόσκληση του πρώην προέδρου Φετουλάχ Γκιουλ για να παρευρεθεί στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, στην τελετή συμμετείχαν πολλοί ξένοι αξιωματούχοι, βουλευτές από όλα τα τουρκικά κόμματα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε «τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή ο σεβασμός των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και η συνέχιση της πολιτικής που εγκαινίασε με τον Ισμαΐλ Τζέμ, μια πολιτική βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και το διάλογο για την προώθηση του κοινού συμφέροντος, της ειρήνης και της σταθερότητας. Μια πολιτική που συνέβαλε καθοριστικά στο να περιοριστούν οι λεκτικές προκλήσεις, που είτε έχουν σχέση με την εσωτερική κατανάλωση, είτε όχι, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς».There are no comments

Add yours