Ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών υποκλοπών

kke-ypoklopes

Την ίδια στιγμή που ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ξεκινά τη διαδικασία της κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως ευσταθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στο «σπίτι του Λαού», ο ΟΤΕ ρίχνει προσωρινά τους τόνους λέγοντας ότι από τους πρώτους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

Χθες το απόγευμα η κυρία Δημητρίου μόλις πληροφορήθηκε στην Κρήτη όπου βρισκόταν για επαγγελματική απασχόληση, τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές στο κτίριο του Περισσού, παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων κομμάτων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος και αμέσως ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Προηγουμένως το ΚΚΕ είχε καταγγείλει υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό, ενώ ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για συνακροάσεις και συνεχείς οχλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο τηλεφωνικό του κέντρο.

Το ΚΚΕ στις καταγγελίες του αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό.

Η καταγγελία του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο»».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε προφορικά για το θέμα τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, Πάνο Ρήγα (ΣΥΡΙΖΑ), Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

Όπως έγινε γνωστό το πρόβλημα εντόπισαν αρχικά οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που η τηλεφωνική γραμμή χτυπούσε παράλληλα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.

Πάντως, φέρεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής ειπώθηκε ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και για το λόγο αυτό θα υπάρξει ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του ΟΤΕ, αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων.

Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης ζητά η ΝΔ

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του γραφείου Τύπου της, σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία του ΚΚΕ και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη. Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

OTE: Ο μέχρι στιγμής έλεγχος δεν δείχνει κάποια δυσλειτουργία

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας».There are no comments

Add yours