Κυρ. Μητσοτάκης: Περίπου υπό διωγμό η επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα

kyriakos-mitsotakis

«Δεν γίνεται να έχουμε ανάπτυξη χωρίς υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις και επενδύσεις. Δεν γίνεται να έχουμε ανάπτυξη χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος για να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι η επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα «είναι περίπου υπό διωγμό από την κυβέρνηση».

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των βραβείων «Growth Awards» που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton, την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η πολιτική της Ν.Δ. στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

1.Σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών
2.Τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος
3.Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία

«H Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και αλλαγές στο κράτος», σημείωσε και έκανε λόγο για περιορισμό της δημόσιας σπατάλης και του κομματικού – πελατειακού κράτους, αλλά και για μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο.

«Ένα κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον επιχειρηματία. Θέτει στο επίκεντρο την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε αυτές τις προϋποθέσεις το συντομότερο δυνατόν. Να διασφαλίσουμε την ομαλότητα, την κανονικότητα».

«Αναγνωρίζουμε την επιχειρηματικότητα ως τον κύριο μοχλό ανάπτυξης. Δεν την συκοφαντούμε. Δεν την ποινικοποιούμε», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ρευστότητας, είπε ότι για να γίνει πράξη απαιτούνται:
«Πρώτον, η άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες που σήμερα έχουν εκτοξευτεί στα 6,5 δισ. και συνεχώς διογκώνονται. Η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, η οποία σε συνδυασμό με την προκαταβολή φόρου οδηγεί επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Η εξόφληση των οφειλών αυτών είναι για τη Νέα Δημοκρατία άμεση προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεύτερον, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το σκοπό αυτό. Την έχουμε ονομάσει “δεύτερη ευκαιρία”», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
«Τρίτον, η πλήρης αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει», κατέληξε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.There are no comments

Add yours