Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα διεύρυνση της διαφοράς κατά 1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου – Γενική απαισιοδοξία και «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές

Νέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι. Η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα δημοσκόπηση προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος: Παίρνει 32% , έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, το προβάδισμα της ΝΔ με αθλητικούς όρους έφτανε στο double score αφού η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προβάδισμα με 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 15% που ελάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει double score: 32% για τη ΝΔ, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει τρίτο κόμμα με 8% η Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί με 6% το ΚΚΕ, στο 5,5% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εκτός βουλής «βλέπει» η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και το Ποτάμι.

H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 από τους ερωτηθέντες για τη δημοσκόπηση δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ σταθεροποιείται στην πρώτη θέση στην ερώτηση του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού με 36%. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός με δεύτερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

d14

d15
d11
d12
d13
d10
d1
d2

d3

d4

d5

d6

d7

d8

d9

H διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ το Νοέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο: Τότε η διαφορά των δύο κομμάτων βρισκόταν στις 12,5 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι καταγράφει ανοδική πορεία και η ψαλίδα υπέρ της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κάθε μήνα.

Τρίτο κόμμα και το Νοέμβριο παρέμενε η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑThere are no comments

Add yours