Μαξίμου: Ρεαλιστικός ο στόχος πολιτικής συμφωνίας στις 5 Δεκεμβρίου

maksimou

Το ρευστό τοπίο της διαπραγμάτευσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το χρονοδιάγραμμα είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, ότι οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες πως έκλεισαν τα ενεργειακά, τα δημοσιονομικά για το 2018 και τα εργασιακά και ότι από εκεί και πέρα προχωρά η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

«Ο στόχος για πολιτική συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι ρεαλιστικός», εκτίμησαν Αλέξης Τσίπρας και Πιέρ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές , αποτιμώντας θετικά τις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα πολιτικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τη ρύθμιση χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σημαντικές, τέλος, κρίνουν τις συναντήσεις με τους Κερέ-Μοσκοβισί, καθώς και την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα τα εργασιακά, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει λύση που δεν θα περιλαμβάνει συλλογικές συμβάσεις, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να απαντά πως ούτε και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.There are no comments

Add yours