Επιτυχής αποκατάσταση της κινητικότητας του χεριού-ρομποτικό χέρι και ρομποτικό γάντι

robotiko_ganti

Στις αρχές του 2016 επιτεύχθηκε η εφαρμογή του συστήματος του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Παντελής Ι. Κυριάκης».

Επρόκειτο για ένα καινοτομικό σύστημα, το οποίο σημειωτέον εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και απευθύνεται, με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας, σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυικών δυσλειτουργιών.

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά μοναδικό το ρομποτικό χέρι είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.

Σήμερα, το ρομποτικό χέρι απέκτησε το Gloreha Glove, ένα ρομποτικό γάντι, μια τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας που συναντάται μόνο σε πολύ εξειδικευμένα Κέντρα Αποκατάστασης σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Ιταλία.

Η εμπειρία, με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας κάνουν θαύματα στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση της κινητικότητας του χεριού,  όπως έχει αποδειχθεί ήδη από τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε από την εφαρμογή του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στην ανάταξη της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων», επισημαίνει ο επικεφαλής του Κέντρου φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης.

«Συγχρόνως», συνεχίζει, «κάθε συνεδρία που πραγματοποιείται στο Κέντρο μας, αποκτά μια επιπλέον διάσταση αποτελεσματικότητας με την εισαγωγή και ένταξη στη θεραπευτική μας φαρέτρα του ρομποτικού γαντιού (Gloreha glove) στην  αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας, δηλαδή της δυνατότητας “σύλληψης” αντικειμένων, ανοίγοντας νέα μονοπάτια στις εγκεφαλικές λειτουργίες των ασθενών με δυσλειτουργίες στην κινητικότητα από νευρολογικές βλάβες ή βλάβες περιφερικών νεύρων εξαιτίας τραυματικών γεγονότων».
vioniko-heri
Το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο «Παντελής Ι. Κυριάκης» αναδεικνύεται πλέον σε απόλυτα εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης της άκρας χείρας, διαθέτοντας μια ολοκληρωμένη γκάμα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, με τα οποία επιτρέπεται τόσο η σαφής καταγραφή της κλινικής κατάστασης του κάθε ασθενούς, όσο και η ολοκληρωμένη θεραπεία αποκατάστασης της κινητικότητας, σε συνδυασμό με την επαναξιολόγηση της προόδου της θεραπείας και τις απαραίτητες εξατομικευμένες διορθωτικές παρεμβάσεις.There are no comments

Add yours