Κανάλι έδειξε συμβουλές για να κρύβουν οι γυναίκες τα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας!

fobcfqr5

Σφοδρή κριτική δέχεται τηλεοπτικό δίκτυο του Μαρόκου που μετέδωσε συμβουλές μακιγιάζ για να καλύπτουν μώλωπες και σημάδια οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση!

Το παρακάτω βίντεο είναι από το πρόγραμμα της 23ης Νοεμβρίου του δικτύου Channel 2M και δείχνει σε πιθανά θύματα ενδοοικογενειακής βίας πώς να κρύβουν τα σημάδια με το μακιγιάζ τους!

Στο βίντεο μια γυναίκα με ζωγραφισμένους μώλωπες κάνει το «μοντέλο» και μια άλλη δείχνει πώς, με κονσίλερ και μέικ απ, μπορεί να καλύψει τα σημάδια του ξύλου.
Όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη το The New Arab, η οικοδέσποινα ολοκλήρωσε το κομμάτι αυτό της εκπομπής λέγοντας: «ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές ομορφιάς να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε κανονικά την καθημερινότητά σας».

Η εκπομπή έγινε στόχος έντονης κριτικής ενώ στο Change.org ξεκίνησε εκστρατεία ώστε το δίκτυο να προωθεί την καταδίκη του θύτη και όχι την κάλυψη των σημαδιών της κακοποίησης. «Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, εκπομπή για τις γυναίκες στο κρατικό δίκτυο 2M του Μαρόκου πρόβαλε συμβουλές για το πώς να καλύπτουν τις μελανιές από την ενδοοικογενειακή βία», αναφέρει η καμπάνια που έχει ήδη συγκεντρώσει 1.500 υπογραφές. «Μην κρύβετε την ενδοοικογενειακή βία με μακιγιάζ, καταδικάστε τον θύτη!»

fobcfqr5
Το δίκτυο Channel 2M αφαίρεσε το κομμάτι αυτό από την ιστοσελίδα του και με ανακοίνωσή του στο Facebook το χαρακτήρισε «εντελώς εσφαλμένο» και «λάθος κρίσης». «Το δίκτυο απολογείται και δεσμεύεται να κινηθεί αναλόγως σε βάρος των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για το λάθος αυτό και να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας», ανέφερε το κανάλι.

Δείτε το βίντεο απο την εκπομπή : https://youtu.be/Zdrld_aF_cQ?t=5There are no comments

Add yours