Χρ. Μαρκογιαννάκης: Ηθικό και νόμιμο αυτό που έκανα

204859-markogiannakis

Με την απολογία του πρώην βουλευτή και υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη ολοκληρώθηκε χθες μετά απο αρκετές ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ,η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη .
Στη δικαστική αίθουσα ήταν συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή, με την αδερφή του να κρατά συνεχώς το χέρι της μητέρας της, που δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώ κατά την αγόρευση του Αλέξη Κούγια μετά την απολογία του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν εκείνος αναρωτήθηκε “τι λείπει απο αυτή τη δίκη”, εκείνη με λυγμούς φώναξε “Ο Βαγγέλης ..λείπει..”

Η απολογία του Χρήστου Μαρκογιαννάκη
Ο Χ. Μαρκογιαννάκης ξεκίνησε την απολογία του με μια συγνώμη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσα τις ημέρες που προηγήθηκαν, εξηγώντας πως ήθελε να αποφύγει τα φλας των ΜΜΕ, επικαλούμενος παράλληλα και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

markogiannakis
Είπε πως δεν γνώριζε καν αν υπήρχε Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας, ούτε τι συνέβαινε σε αυτή. “Το έμαθα το 2014 όταν η μητέρα ενός εκ των 3 σπουδαστών που είχαν ζωγραφίσει τη Κρήτη σε τοίχο της Σχολής μετέβη στο γραφείο μου σε κατάσταση απόγνωσης ζητώντας μου αν μπορούσα να την βοηθήσω για να μην αποβληθεί το παιδί της απο τα Χανιά ,απο τη Γαλακτοκομική όπου τον είχαν στείλει για σπουδές παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες.

“Κ.Μαρκογιαννάκη,αν μπορείτε να μας βοηθήσετε θα ζιγώξουνε το παιδί μου απο τη Σχολή” ήταν τα λόγια της μητέρας προς το πρόσωπό του, όταν πήγε να τον συναντήσει στο γραφείο του, εξηγώντας του το παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει ο γιος της . “Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα στον πρώην διευθυντή της Σχολής και τον ρώτησα αν ήταν δυνατό να μην είναι πολύ αυστηρή η τιμωρία της Σχολής για τον συγκεκριμένο σπουδαστή, την οικογένεια του οποίου την γνώριζα πολλά χρόνια “συνέχισε ο Χ. .Μαρκογιαννάκης .

“Οταν ο διευθυντής μου απάντησε σε ψυχρό τόνο πως είναι θέμα πειθαρχικού συμβουλίου που είχε λάβει την απόφασή του , τότε αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να κάνω κάτι και έτσι ολοκληρώθηκε η σύντομη συνομιλία μου μαζί του”.

Μετά απο μέρες και αφού είχε ενημερώσει τη μητέρα του παιδιού πως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να βοηθήσει, έμαθε πως η ποινή τελικώς ήταν όχι η αποβολή απο την εστία αλλά η αποβολή απο τα μαθήματα και αυτή η απόφαση πάρθηκε όχι κατόπιν της δικής του προτροπής και πίεσης ,αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής δεν προέβη τελικώς στην αποβολή, αφού οι 2 φοιτητές απο το Ηράκλειο ήταν ανήλικοι και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στα Γιάννενα οι γονείς τους για να τους παραλάβουν.

Ο Χ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε πολλάκις πως η απόφασή του να τηλεφωνήσει στον πρώην Διευθυντή της Σχολής πάρθηκε απο ανθρωπιά και μονο και απο τη διάθεσή του να βοηθήσει και δεν ήταν ρουσφέτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “Αλλο ρουσφέτι άλλο ανθρώπινη συμπεριφορά.”

“Ο κάθε άνθρωπος όταν διαπιστώνει ότι κάποιος έχει την ανάγκη του σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και μπορεί να βοηθήσει το κάνει”, συμπλήρωσε

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά απο καιρό και μετά απο δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα στο οποίο αναφέρονταν πως ένας πολιτικός απο την Κρήτη προστάτεψε αυτούς που ασκούσαν βία στον Βαγγέλη ,”εμπλέκοντάς με έτσι στην υπόθεση bullying εις βάρος του Βαγγέλη ενώ δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ούτε δικάζομαι για αυτό” τόνισε ο πρώην βουλευτής και υπουργός.

“Αν και προσπάθησα μέσω του συζύγου της να επικοινωνήσω μαζί της, ζητώντας του να της πει να μου τηλεφωνήσει εκείνη ουδέποτε το έπραξε”ανέφερε ο Χ. Μαρκογιαννάκης συνεχίζοντας την απολογία του.
Απο εκεί και έπειτα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν μαζί μου,σ πιλώνοντας το όνομά μου, αφού εσφαλμένα αφέθηκε η εντύπωση πως ζήτησα να υπάρξει ευνοική μεταχείρηση για σπουδαστή που συμμετείχε στα περιστικά bullying εις βάρος του Βαγγέλη. “Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στον τόπο μου, εγώ που είχα τόσο καλές σχέσεις με τους συντοπίτες μου πήγαινα στην εκκλησία ή στις καφετέριες και με έφτυναν “!

“Το παιδί όμως που πήγα να υπερασπιστώ δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με τα περιστατικά βίας απο ομάδα σπουδαστών εις βάρος του αείμνηστου Βαγγέλη ” συμπλήρωσε ο Χ. Μαρκογιαννάκης προσθέτοντας ότι “αυτό που έκανα ήταν και ηθικό και νόμιμο”.
Απευθυνόμενος στους δικαστές είπε πως “όποια απόφαση και αν πάρετε θα είναι δίκαιη κατ΄τη δική σας κρίση και απόλυτα σεβαστή απο εμένα. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και νοιώθω ότι είμαι αθώος”.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 09.30 το πρωί το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του.

epirus-tv-newsThere are no comments

Add yours