Στο στόχαστρο Κινέζων επενδυτών το ξενοδοχείο Athens Ledra

athens-ledra

Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της λειτουργίας του Athens Ledra, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη του σωματείου των εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ένας κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει το σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου.

Από τις μέχρι τώρα επαφές, προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος όμιλος, εάν αποκτήσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, δείχνει διατεθειμένος να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας (περίπου 150 μόνιμοι και 50 εποχικοί υπάλληλοι) και να καταβάλλει τα δεδουλευμένα  που οφείλονται και τα οποία έχουν υπολογιστεί περίπου στα 800 χιλ. ευρώ.

Ημερομηνία κλειδί για περαιτέρω εξελίξεις είναι η 7η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένουν συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, καταγγέλθηκε η στάση της κυβέρνησης, που θεωρείται ότι δεν προστάτευσε τα δικαιώματά τους. Επίσης, σημειώθηκε με νόημα ότι χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.There are no comments

Add yours