Η πρώτη στην Ελλάδα επέμβαση ρομποτικής νεοκυστεκτομής

epemvasi

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με απόλυτη επιτυχία, επέμβαση ρομποτικής νεοκυστεκτομής σε ασθενή, που είχε υποβληθεί προηγουμένως σε δημιουργία νεοκύστης.

Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση είναι μία από τις πρώτες του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο και πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Νικόλαο Παρδαλίδη, Διευθυντή Ουρολογικής και Αναίμακτης Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την ομάδα του.

Πρόκειται για σημαντική επιστημονική εξέλιξη, καθώς η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 63χρονο ασθενή που είχε υποβληθεί πριν από εννέα χρόνια σε δημιουργία νεοκύστης από τμήμα του λεπτού εντέρου, στην οποία αναπτύχθηκε εκ νέου ουροθηλιακός καρκίνος. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την εξειδικευμένη ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ενώ ο ασθενής δεν υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος, δεν χρειάστηκε καθόλου αναλγητικά, κινητοποιήθηκε άμεσα και εξήλθε του Νοσοκομείου σε μόλις τρεις ημέρες μετά την επέμβαση.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Παρδαλίδης, παρόμοια επέμβαση δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην παγκόσμια βιβλιογραφία, ενώ τόνισε ότι ο ασθενής δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο.There are no comments

Add yours