Διάγγελμα Αναστασιάδη το βράδυ προς τον κυπριακό λαό

anastasiadisd

Διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό θα απευθύνει απόψε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμα θα αναφερθεί στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και θα εξηγήσει πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Το παιχνίδι δεν τελείωσε, λένε πηγές του ΟΗΕ.

Την ίδια, ώρα στην Κύπρο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Έιντε αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να μεταφέρει το μήνυμα ότι «δεν τέλειωσε το παιγνίδι» όπως είπαν χαρακτηριστικά στο ΚΥΠΕ πηγές των Ηνωμένων Εθνών.

Σε πενταμερή επιμένει η Τουρκία
«Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επετεύχθη αποτέλεσμα» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Χουσεγίν Μουφτούογλου για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Όπως είπε, η τουρκική πλευρά θεωρεί πως «σ” αυτή την κρίσιμη φάση, έχει χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία». Πρόσθεσε ότι τώρα θα πραγματοποιηθεί μια αναλυτική αξιολόγηση της κατάστασης μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ υποστήριξε πως «θα είναι ωφέλιμο να οριστεί χωρίς καθυστερήσεις η ημερομηνία του πενταμερούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και των εγγυητριών και την παράλληλη συνέχιση των συνομιλιών».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητα για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».There are no comments

Add yours