Ο Τραμπ ματαίωσε συνάντηση με τους New York Times εξαιτίας του «απαίσιου τόνου τους»

donald-trump-new-york-times

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε ξαφνικά μια προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με την εφημερίδα The New York Times, παραπονούμενος σε πρωινές καταχωρίσεις του στο Twitter για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη κι έναν «απαίσιο τόνο» εις βάρος του.

«Ακύρωσα τη σημερινή συνάντηση με τους προβληματικούς NYT όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνάντησης άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ίσως να οργανωθεί νέα συνάντηση με τους ΝΥΤ. Στο μεταξύ συνεχίζουν να με καλύπτουν ανακριβώς και μ” έναν απαίσιο τόνο!», έγραψε σε άλλο tweet.

donald-trump- twitter

Εκπόσωπος των Times δήλωσε πως η εφημερίδα δεν γνώριζε πως η συνάντηση είχε ματαιωθεί μέχρι την ανάρτηση του μηνύματος του Τραμπ στο twitter. Η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης χθες Δευτέρα, ζητώντας να είναι off the record, όμως η εφημερίδα αρνήθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος των ΝΥΤ Αϊλίν Μέρφι.

Τα παραπάνω συνέβησαν μια ημέρα αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με παρουσιαστές τηλεοπτικών ειδήσεων και δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σε μια συνάντηση που η Washington Post περιέγραψε ως εριστική, προσθέτοντας όμως ότι γενικά διεξήχθη με τον προσήκοντα τρόπο.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ρεπορτάζ του CNN και του NBC για την προεκλογική εκστρατεία του ήταν άδικα, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη τέσσερις συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με τα μη κολακευτικά γι” αυτόν ρεπορτάζ, παρόλο που είχε εξακολουθήσει να επιτρέπει σε ορισμένους δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση σ” αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί των New York Times. Κάποια στιγμή είχε απαγορεύσει να παρακολουθούν τις προεκλογικές εκδηλώσεις του δημοσιογράφοι των Post, Buzzfeed και Politico, επειδή τα ρεπορτάζ τους ήταν επικριτικά.There are no comments

Add yours