Δεν βρέθηκαν στοιχεία για εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα!

img_0129

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι προκύπτουν στην υπόθεση της φωτιάς στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής την προηγούμενη εβδομάδα.

Οπως γράφει το Goal, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο πόρισμά της δεν θα αναφέρει τα αίτια της φωτιάς, καθώς αυτά δεν έχουν βρεθεί, όπως επίσης δεν έχουν βρεθεί ίχνη από πιθανούς δράστες.

Στην έκθεση που θα συμπεριληφθεί στο αποτέλεσμα της έρευνας και στο πόρισμα του εισαγγελέα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα κάνει μία απλή καταγραφή των δεδομένων και των ζημιών. Θα αναφέρει δηλαδή ότι ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 11.15 και ότι στον τόπο της φωτιάς πήγαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και κατέσβησαν την πυρκαγιά, καθώς επίσης και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

​Να σημειωθεί πάντως ότι οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Χαλκιδική την επομένη της πυρκαγιάς με δηλώσεις τους απέκλειαν το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος, άφηναν ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να έχει ξεκινήσει από ανθρώπινο χέρι.

Η… σκυτάλη πλέον περνάει στον ειδικό πραγματογνώμονα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Κι εδώ όμως πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι σε περιπτώσεις που ο πραγματογνώμονας δεν ειδοποιείται την ίδια στιγμή ή σχεδόν αμέσως (στην προκειμένη περίπτωση ειδοποιήθηκε μετά από δύο 24ωρα), είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν τα αίτια. Φέρεται, μάλιστα, να έχει σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνά του και αναμένεται να την καταθέσει σύντομα.

Το σενάριο πάντως στο πόρισμα ή ακόμη και στην έκθεση του πραγματογνώμονα να μην αναφέρονται τα αίτια λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του επιτετραμμένου της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη, καθώς αφού δεν στοιχειοθετείται κακόβουλη ενέργεια (εμπρησμός), θα μπορεί να δώσει το «ΟΚ» για να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που όπως είχε πει μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης δεν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα στην Κύπρο, παρά τις επιθέσεις που είχαν γίνει εκεί. Δεν είχαν βρεθεί δηλαδή τα αίτια.

Source: gazzetta.gr – ΑθλητικάThere are no comments

Add yours

Comments are closed.